Culinaire Vreugde voor Iedereen

Dit is mijn favoriete maaltijd voordat ie klaarmaken van den vriezer: den liefste gebakken Mac’n’cheese. Ik maak den

Dit is mijn favoriete maaltijd voordat ie klaarmaken van den vriezer: den liefste gebakken Mac’n’cheese. Ik maak ie recept plus verdelen ie vervolgens te twee 8×8 ovenschalen. Beide zijn ofschoon ingepakt plus ligt te den vriezer voordat ene makkelijke plus heerlijke doordeweekse maaltijd voordat 2,5 personen. Jij kunt zeker den hele batch te ene schelp van 9×13 doet plus meteen gebakken. Ie lijkt soepig, maar den noedels zijn noch gaar plus zullen te ie gebakken ene stukje van den vocht opvangen voordat ene perfecte consistentie. Den voorpan op mijn kiek is compleet met den topping (nog noch gebakken). . . Mac’n’cheese Ingrediënten: 1 pond droge pasta (ik gewoonte middelgrote schalen) • ~5 kopjes geraspte kaas (ik rasp met den hand wegens ie zetmeel te vermijding – ik meng 350 ml gruyere, 230 ml Sartori gerijpte scherpe cheddar plus 150 ml Fini te den hol gerijpte cheddar – ik had ~1 kopje overheen wegens elders te usances) • 6 eetlepels ongezouten boter • 1/3 kopje meel • 3 kopjes melk (ik gebruikte 1%) • 1 kopje zware slagroom (ik gebruikte vetvrije 1/2 & vanavond den tweede omdat ik sprankjes had) • zoutig plus peper zoals smaakwaarneming. . Ingrediënten voordat den topping: 1,5 kopjes pankobroodkruimels • 4 eetlepels gesmolten boter • 1/2 kopje Parmezaanse kaas • 1/2 theelepeltje gerookte paprika. . Kook den pasta 2 minuten minder dan den handboek ofschoon dente plus zet opzij. Smelt den 6 eetlepels boter te ene uitgestrekte pan. Klop den meel erdoor plus kook tijdens 1 seconde. Klop den melk plus slagroom erdoor plus kook op middelhoog vuur totdat ie dik is. Klop den kaas erdoor plus voeg indien nodig zoutig plus peper toe. Pasta erdoor roeren. Jij kunt den hele batch te ene ingevette pan van 9×13 gebakken of verdelen overheen twee 8×8. Stuurroer alle ingrediënten voordat den topping ingevolge mekaar plus verdelen dit erover. Mits ie vriest, laat ie dan koelen voordat u er plastic plus folie overheen legt. Kattebak verschillend ruwweg 30 minuten op 350 graden of totdat ie bubbelt plus den topping goudbruin is. Onder ie gebakken uit den diepvries wasgoed den kooktijd ~70 minuten (ik raad aan wegens den avond ervoor te den koelkast te smelten wegens kooktijd te korten). .

gerelateerde artikelen

Back to top button