Culinaire Vreugde voor Iedereen

Ik ben te den hemel. Ie kookexperiment van vandaag wasgoed ijs! Plus omdat ik te ch

Ik ben te den hemel. Ie kookexperiment van vandaag wasgoed ijs! Plus omdat ik verantwoordelijk ben voordat den ingrediënten, heb ik precies geproduceerd watten ik wilde…Oreo Cheesecake. Den ijsbasis heeft eentje cheesecake-smaak (geen stukjes cheesecake) met gemalen Oreos. Ik heb zeker op den vla op ie kookkachel ge… Ik wasgoed hevig verontrust overheen ie krijgen van roerei (dat overkwam mij den laatste keer dat ik probeerde zelfgemaakt ijs te maken). Met geduld plus eentje betrouwbare thermometer is ie mogelijk. Ik heb gemodelleerd zoals eentje recept van food52… ie maakt ~1 liter ijs. . . Ingrediënten: 8 oz (magere) roomkaas, zacht • 1 intact ei • 4 eidooiers • 1/2 kopje suiker • 1/4 theelepeltje vanille • 1 snufje zoutig • 1 kopje volle melk • 2 kopjes zware slagroom • gemalen Oreo’s (of watten jouw maar wilt voordat eentje mix… Ik heb waarschijnlijk 2/3 van eentje verpakking tweedehands). . . Gewoonte eentje mixer te eentje uitgestrekte kom wegens den zachte roomkaas, ie ei plus den eierdooiers, suiker, vanille plus zoutig te samenvoegen. Opzij zetwerk. Verwarm op middelhoog vuur den melk plus den slagroom te eentje pan. Indien ie televisiekanaal begint te kokerij, kras jouw ie van ie vuur. ZEER langzaam plus ietsje gedurende ietsje (ik schepte 1/4 kop plus besprenkelde voorgerecht), giet den warme melk/slagroom te ie ei/suiker/roomkaasmengsel terwijl den mixer op lage vlugheid draait wegens te samenvoegen. Indien jouw den hete vocht te snel toevoegt, ontvang jouw roerei-ijs – watten noch ja is. Zodra alles is gecombineerd, zullen jouw eentje glad mengsel willen hebben. Giet terug te den pan plus zet ie vuur middelhoog. Kook totdat ie 180 graden bereikt, plus stuurroer semi-regelmatig. Weeskind geduldig plus vasthouden den temperatuur ja te den gaten… gedurende dit stap kun jouw zowel roerei krijgen. Eenmalig op 180 graden, kras ie van ie vuur, giet ie mengsel te eentje schone kom voort eentje fijnmazige zeef, bedek den bovenzijde van den custard meteen met plasticfolie plus positie ie te den koelkast. Laat ie minstens 2-3 uur verkoelen voordat u uw ijsmachine tweedehands. Volg den instructies van uw ijsmachine… zodra ie klaar is, krijgt u eentje zachte consistentie… giet ie te eentje diepvriescontainer plus stuurroer den toppings erdoor (=gemalen Oreo’s).. plus positie ie te den vriezer voordat nog eentje twee uur uitharden voordat u ie serveert. . .

gerelateerde artikelen

Back to top button