Culinaire Vreugde voor Iedereen

Ik wil hoewel eentje tijdje zuurdesempizzabodem trachten… maar mijn zuurdesemst

Ik wilde hoewel eentje tijdje zuurdesempizzabodem trachten… maar mijn proefneming met zuurdesemstarter stierf waarna wij op verlof gingen plus ik ben nooit meer weer begonnen. Ik zag dat honeyandrye zuurdesemstarter verkoopt waarna ik afgelopen weekend eentje brunch bestelde… zoooo, ik ben gisteren teruggereisd. Ik pakte ie ‘s ochtends op, liet ie den hele dag op mijn gootsteen zweven plus maakte ‘s avonds ie deeg (voordat gewoonte den volgende dag). Dit is geen kant-en-klaar recept… jou moeten even wachten. Mits jou van zuurdesembrood houdt, is dit eentje hele goede variant op pizzadeeg. Hier is ie recept dat ik heb tweedehands van: . . Zuurdesempizzadeeg (voordat viertal pizza’s van 25 cm): 1/2 kopje zuurdesemstarter • 2 theelepels zoutig • 2 eetlepels olijfolie • 1/3 kopje + 2 theelepeltje volkorenmeel • 3 1/2 kopjes + 1 lepel meel voordat alle doeleinden • 1 1/2 kopjes water. . . Klop den droge ingrediënten ter eentje volwassene kom plus stuurroer vervolgens alle overige ingrediënten erdoor. Kneed lopend 3-5 minuten plus voeg indien nodig eentje ietsje meel toe totdat ie deeg eentje samenhangend geheel vormt. Doen ie ter eentje ingevette kom, dek overheen plus laat eentje nacht op ie gootsteen staan. Stellage ‘s ochtends uit plus trek van onderaf ter eentje ringetje totdat jou helemaal rond bent. Verplaats ie deeg zoals eentje snijplank, snijd ie ter 4 weerga stukken plus vorm elk stuk totdat eentje deegbal. Verpak ie ter plasticfolie plus positie ie ter den koelkast of vries ie ter totdat gewoonte. Mits jou bevriest, laat ie deeg dan 24 uur ter den koelkast smelten. Wanneer u klaar bent wegens te gebakken, haalt u ie uit den koelkast plus laat u ie deeg op kamertemperatuur komen voordat u ie ter uw pizza uitrekt (1-2 uur). Voeg jou toppings toe plus kattebak op 450 graden totdat den roof lichtbruin is plus den kaas bubbelt (start met 10 minuten plus ga vanaf daarheen voorts). Tijdens mij duurde ie vanavond 14 minuten. Ik bestrijk den roof zowel met olijfolie +- knoflookzout, rechtstreeks uit den oven. .

gerelateerde artikelen

Back to top button