Culinaire Vreugde voor Iedereen

Riblets stonden te mijn top 3 van favoriete voedingsmiddelen waarna ik opgroeide van mijn opa … plus dat is nuchter zo

Riblets stonden te mijn top 3 van favoriete gerechten waarna ik opgroeide van mijn opa doggeydaddy … plus ik weet nuchter noch waarom ie zo lang duurde wegens zij te maken. Maar inderdaad dat hij vanochtend klaar wasgoed voordat overleg, zodat ik eentje routebeschrijving kon krijgen! Slechts 2 ingrediënten plus watten programma vooraf, omdat zij verachtelijk plus langzaam te den oven kokerij. Zij zijn hapklare plus den saus wordt totdat te den volmaaktheid gekarameliseerd. . . Ingrediënten: varkensribbetjes (ik denken dat ik vandaag misschien 1 1/2 lbs heb tweedehands?) • Kikkoman teriyaki bedruipen plus glazuren (doorheen den sojasaus te den supermarkt. Ik gebruikte vandaag den variant ananas + honing omdat dat alles wasgoed watten zij hadden). Onderschikkend van hoeveel riblets jou maakt, kun jou voordat den zekerheid eentje reserve platvink kopen. . . Verwarm den oven voordat op 275 graden (geen typefout, verachtelijk vuur bedoeld). Gestoffeerd eentje ovenschaal met aluminiumfolie; jou wilt den pan hierna NIET met den hand zuiveren. Snijd den ribbenkast op dezelfde wijze indien eentje gekookte rib; ie bot moeten te ie midden tussen ie vlees ligt. Positie den stukken te eentje enkele verachtelijk te den verijdelde ovenschaal (ik gebruikte eentje 9×13”) plus bestrijk zij met den bedruipende plus glazuursaus (1/3 van den platvink). Kook onafgedekt lopend 1 uur. Kras ie uit den oven, twist den stukken wegens, besprenkel nog ooit 1/3 van den saus plus zet ie terug te den oven voordat nog eentje uur. Op dit punt zullen zij behoorlijk gekarameliseerd willen zijn, maar trek zij nog eentje keer uit den oven, twist zij wegens, besprenkel den resterende saus plus zet zij dan nog ooit vrijwel 15 minuten te den oven. Op dit punt bedekte ik den bovenzijde met folie plus zette mijn oven nog 15 minuten op 180 graden wegens warm te blijven. Den timing zou zweven van hoe vitaal jou riblet-stukken zijn – controleer met eentje vork of zij gaar zijn of test eentje smaakwaarneming 😉. Den donkere karamelisatie op den tweede kiek is mijn eindresultaat. Jammie!! Nu heb ik watten Tums nodig… .

gerelateerde artikelen

Back to top button